Natt-SM - del 2 (2017-04-21)
Kategori: Tävling
Karta/område: Östansjö
Arrangör: OK Tisaren
Sträcka: 5.7 km
Tid: 40:29
Genomsnittlig puls: 183
Maxpuls: 192
Vänder på kartan och inser att jag har den långa gafflingen kvar. Men känner mig fortsatt pigg i kroppen. Kontroll 10 har jag haft en gång tidigare (5an) under banan så jag känner mig trygg med utgången mot 11an då jag sprang ut åt samma håll även på mitt första varv. Upplever att biten fram tills det att jag kommer ut på stigen går fort & funderar ett tag på om jag är på någon stig som inte finns med på kartan. Blir lugn när jag ser snitslingen till det förbjudna området. När jag kommer ut på släpstigen söder om kontrollen tror jag först att jag är i sankmarken tidigare på sträckan då den är väldigt blöt. Men vänder upp & ser kontrollen. Svajar en del med riktningen till 12an. Samma sak i utgången till 13. Blir avskräckt av den opasserbara mossen mitt på sträckan och funderar ett tag om man ens får passera sådana. Men kommer fram till att om man får simma över en sjö, får man nog klafsa över en sådan med, på egen risk. Vet faktiskt inte när jag väl är ute på mossen om jag springer i den opasserbara delen eller inte men såhär i efterhand kan jag se att jag var söder om den. Det gungade på bra även där.
Planen på långsträckan hemåt var ett vänster vägval på så mkt stig som möjligt. Dock såg jag aldrig det extrema vänster-vägval som Nadiya & Maria tog. Hade egentligen tänkt att hoppa på stigslutet söder om tomtmarken i början av sträckan men missade lite med riktningen och hamnade mer österut.
Kontroll 16 och 17 var riktigt luriga och jag fick tag på dom med viss möda. Att hitta 17e kontrollen och sedan bara ha stiglöpning kvar in till mål var en lättnad. Jag visste att mitt lopp var stabilt men det kändes inte som det gått särskilt fort ute i skogen, vilket iof kanske mest var ett tecken på att tekniken var krävande och behövde allt fokus. Det visade sig ha gått tillräckligt fort och jag fick kliva högst upp på pallen - SM-guld!
Visa kommentarer (0)
 
Natt-SM - del 2 (2017-04-21)