Portugal #2 (2016-02-06)
Kategori: Träning
Karta/område: Dunas da Tocha
Land: Portugal
Distans: Momentbana
Sträcka: 7.7 km
Tid: 72:12
Betydligt mer grönt och svårframkomligt + sämre sikt än på första passet. Hade svårt med skalan i början då kurvbilden var så mycket mer detaljerad än på kartan på morgonpasset. Såg mer ut som 1:15.000. Därför lite svårt med avståndsbedömningen till 2an och saknade tillräckligt självförtroende på att jag var rätt när jag närmade mig kontrollen och trodde jag skulle mer vänster. Får inget att stämma ett bra tag och hittar tillslut snitseln på kontroll 3 och fortsätter därifrån till 4an. Problem med riktningen igen i det gröna där jag hela tiden får runda buskage som inte går att komma igenom. Vanlig karta fram till 4an.
Brunbild och grönt k5-11. Går bättre och börjar komma in i orienteringen och flytet.
Korridor. Inget vidare. Hamnar utanför. Försöker hitta tillbaka. Lyckas inte läsa in mig. Hittar ”rescue map 1” men kan inte läsa in mig på den heller så början springa söderut. Stöter på Nick och hänger honom till k14. Omstart. Bättre igen på brun- och grönbilden men svårt nära kartkanten och är rädd att hamna i det vita till 22an.
Gör ett försök med riktningsövningen till k23. Läser in mig på "rescue map 2" (men gör parallellfel vid inläsningen) när jag kommer fram till stigkorsningen. Tror jag är på väg till k24 men inser tillslut parallellfelet och springer ut på vägen och in till k25 mha RM2. Nytt försök till k26. Nära. En avslutande okej sträcka innan målgång. Gillar inte det här med att orientera utan karta (riktning och korridor). Något att träna mer på?
Visa kommentarer (0)
 
Portugal #2 (2016-02-06) Portugal #2 (2016-02-06)